STANS KRIGEN I JEMEN

«Den største humanitære katastrofe i vår tid.» (FN)

Stans krigen!

Saudi-Arabia med moderne våpen fra USA, bomber Jemen. Sivile er mål, barn inkludert. Forsyninger når ikke fra, men blokkeres. Sultkatastrofe truer! Sykdommer som kolera sprer seg.

Stans dem.

USA selger våpen til Saudi-Arabia for«milliarder av dollar», også til bruk i Jemen

Norge

Erna Solberg ble i en samtale med undertegnete utfordret med spørsmålet: «Hvorfor må Norge alltid støtte USA, England og Frankrike i urett og aggresjoner? Hun svarte: «Vi må stå sammen med våre venner.»

«Sammen med våre venner.» Aftenposten:

Ja, slik er det! Riksrevisjonen har gjort vurderinger «i forbindelse med salg av våpen til De forente arabiske emirater, som er sterkt engasjert i borgerkrigen i Jemen.» (Aftenposten 3. februar 2021.)


Rakettsystemet Nasams er krigsmateriell som Norge eksporterer til utlandet. (Aftenposten)

Saudi-Arabia med vestlige fly og bomber i Jemen


«Konflikten i Jemen tilspisset seg i 2015 da en internasjonal koalisjon ledet av Saudi-Arabia intervenerte militært i landet.» (UN News 24. sept. 2018.)

«De fleste ødeleggelser er resultat av luftangrep med fly av koalisjonens styrker, med Saudi-Arabia, De forente emirater og andre. De har bombet boligområder, markedsplasser, begravelses- og bryllupshøytider, sivile båter og medisinske institusjoner, som kan anses som krigsforbrytelser». (FNs Ekspertkomite for Jemen, rapport 28. august 2018.)

I Jemen står man nå overfor «verdens største humanitære katastrofe». (UN News.)

Barn er mål og ofre

Krigens ødeleggelser og død

  • Saudi-Arabia har siden 2015, og USA siden 2016, hindret import av mat og forårsaket hungersnød som påvirker 17 millioner mennesker.
  • De saudi-ledete flybomber har målrettet rammet vannsystemer i Jemen.
  • Mangel på trygt drikkevann, grunnet bombet og ødelagt vannleveranser, har ført til verdens verste utbrudd av kolera.
  • Verdens Helseorganisasjon rapporterte i desember 2017 at antall mistenkte kolera-tilfeller var mer enn 1 million. En tredel var barn under 3 år.
  • FN meldte i 2016 at Jemen er det land I verden der flest mennesker er i behov av humanitær hjelp. (Kilde: Wikipedia.)